PODIUM SHOW

Bent u op zoek naar iets buitengewoons om uw gasten te vermaken en inspireren? Wat denkt u van een tweevoudig Nederlands kampioen Goochelen – Rafael Scholten?

In zijn parlour show laat Rafael u een kijkje nemen in zijn brein, zijn wereld waar iedereen een hoge hoed draagt en alles mogelijk is. Hij laat een perzikboom doen groeien en bloesemen in seconden, en object uit het publiek verplaats naar een onmogelijke locatie, kaarten materialiseren en uw gedachten zijn geen geheim. Rafael legt zelf een truck uit.. of toch niet? Centrale shows zijn Rafael z’n specialiteit. Hij presenteert een wonderlijke act met unieke trucks en verhalen van 5 tot 60 minuten waarin u lacht en wordt verwonderd.

SBS 6, Hart van Nederland : “Rafael is steengoed!”

CLOSE-UP GOOCHELAAR

Rafael loopt rond tussen uw gasten, aan tafels bij uw diner, bedrijfsfeest, bruiloft etc. en verbaast ze met kleinere close-up acts, met o.a. kaarten, mentalisme, vuur, munten en wellicht uw horloge. Dit is een interactieve vorm van magisch entertainment, kleine objecten die een grote reactie teweeg brengen en waar uw gasten nog lang over na zullen praten. Doorgaans verzorgt Rafael voorafgaand aan het Tafel goochelen een korte centrale spectaculaire act van +/-10 min, chique, visueel op muziek als opening.

Podium act THE ROSE

Dit is een unieke podium act van internationaal niveau. Simpele objecten als een gele bal, kaarten en rozen vormen de basis van deze spectaculaire act. De act eindigt met een storm van rozenbladeren die uit zijn hand verschijnt. Deze vorm van goochelen heet Manipulatie. Het is de meest pure vorm van goochelen en vereist jaren van training. Voor deze act heeft Rafael vele prijzen mogen ontvangen. o.a. bij het circusfestival van Monte-Carlo. Ook werd hij hiermee tweemaal Nederlands kampioen.

Volkskrant : “Rafael heeft een kleinschalige goochel act met ballen, kaarten, bloemen en vuur die toch zo overrompelend is dat hij een grote zaal in zijn greep houd. Scholten heeft de klassieke klasse van Nederlands goochelicoon Fred Kaps en een fijne brutale blik in de ogen!”

Podium act TAPDANCE – MAGICIAN

“If Ginger Rogers and Houdini had a child, this is the act he would do!”

Steeds meer wordt theater verweven in variété en magic acts. Op zoek naar meer dan alleen een doorsnee goochel act werkt Rafael aan een theatrale act waarin hij de glamour en klasse van Hollywood tap dansers als Fred Astair en Gene Kelly combineert met moderne magie!!

Premiers august 2019 at www.clowns.ch

FLYING RINGS

Het klassieke ringenspel dateert waarschijnlijk uit de13e eeuw. Het is populair geworden onder westerse illusionisten nadat de Nederlander Richard Ross hiermee de grand prix won op het wereldkampioenschap. Rond 1980 kwam een Oekrâinse illusionist met een nieuwe versie. Zijn ringen kunnen buiten het onbegrijpelijke linken ook zweven.

Rafael is een van de weinige die deze act vandaag de dag presenteert. Op zijn eigen poëtische, originele en stijlvolle manier.

THE MARVELOUS ORANGETREE ILLUSION

The basic of this act goes back to 1830 when the famous French magician Robert Houdin invented a way to recreate nature. 
A mechanical orange tree that makes the proces of moths pass in seconds. Rafael changed this act to make it fresh and ready for the 21th century.
Its a interactive act in wich the public will be surprised and bewonderd by the beauty of this old automaton and some modern incredabel magic. 

Rafael is one of a few magicians who present this trick  at the moment because its very rare to find.

ACT OP MAAT – MAGIC CONSULTANT

Als u zelf wensen of ideeën heeft, een magisch aspect in uw voorstelling wilt of een combinatie van het bovenstaande, dan is dit in overleg mogelijk. Ook kan Rafael een persoon , cadeau of logo laten verschijnen. Rafael is gewent om onder tijdsdruk grote magische problemen op te lossen voor live shows, act coaching, TV en film. Voor referencies zie: 

Referenties