THE ROSE

Dit is een unieke podium act van internationaal niveau. Simpele objecten als een gele bal, kaarten en rozen vormen de basis van deze spectaculaire act. De act eindigt met een storm van rozenbladeren die uit zijn hand verschijnt. Deze vorm van goochelen heet Manipulatie. Het is de meest pure vorm van goochelen en vereist jaren van training. Voor deze act heeft Rafael vele prijzen mogen ontvangen. o.a. bij het circusfestival van Monte-Carlo. Ook werd hij hiermee tweemaal Nederlands kampioen.

Volkskrant : “Rafael heeft een kleinschalige goochel act met ballen, kaarten, bloemen en vuur die toch zo overrompelend is dat hij een grote zaal in zijn greep houd. Scholten heeft de klassieke klasse van Nederlands goochelicoon Fred Kaps en een fijne brutale blik in de ogen!”

TAFELGOOCHELEN

Rafael loopt rond tussen uw gasten, aan tafels bij uw diner, bedrijfsfeest, bruiloft etc. en verbaast ze met kleinere close-up acts, met o.a. kaarten, mentalisme, vuur, munten en wellicht uw horloge. Dit is een interactieve vorm van magisch entertainment, kleine objecten die een grote reactie teweeg brengen en waar uw gasten nog lang over na zullen praten. Doorgaans verzorgt Rafael voorafgaand aan het Tafel goochelen een korte centrale spectaculaire act van +/-10 min, chique, visueel op muziek als opening.

FLYING RINGS

Het klassieke ringenspel dateert waarschijnlijk uit de13e eeuw. Het is populair geworden onder westerse illusionisten nadat de Nederlander Richard Ross hiermee de grand prix won op het wereldkampioenschap. Rond 1980 kwam een Oekrâinse illusionist met een nieuwe versie. Zijn ringen kunnen buiten het onbegrijpelijke linken ook zweven.

Rafael is een van de weinige die deze act vandaag de dag presenteert. Op zijn eigen poëtische, originele en stijlvolle manier.

TAPDANCE – MAGICIAN

Steeds meer wordt theater verweven in variete en magic acts. Op zoek naar meer dan alleen een doorsnee goochel act werkt Rafael nu aan een theatrale act waarin hij de glamour en klasse van Hollywood tap dansers als Fred Astair en Gene Kelly combineert met moderne magie!!

Premiers august 2019 at www.clowns.ch

ACT OP MAAT

Als u zelf wensen of ideeën heeft, een magisch aspect in uw voorstelling wilt of een combinatie van het bovenstaande, dan is dit in overleg mogelijk. Ook kan Rafael een persoon , cadeau of logo laten verschijnen.